Vakbekwaamheid (NIEUW)

 Nieuwe elementen van het KB van 30 april 2020 dat op 1 mei 2020 in werking treedt. (PDF, 107.24 KB)

 

In de huidige context dienen we onze manier van werken aan te passen en vragen u daarom de aanvragen voor vergunningen door te sturen per mail (goederen.weg@mobilit.fgov.be) en ons de originele stukken per post op te sturen.
De vergunningen zullen pas afgeleverd worden na ontvangst van de originele documenten.
Gelieve er rekening mee te houden dat de afgifte van de vervoersvergunningen meer tijd in beslag zal nemen.

Bedankt voor uw begrip.

 

1. Vervoersmanager (01/09/2014)

De vervoersmanager beschikt over een termijn van 15 dagen (vanaf een bepaalde wijziging of gebeurtenis) om de Dienst Toegang tot het Beroep en tot de Markt te verwittigen zodra hij stopt de vervoerswerkzaamheden van de onderneming te leiden, of zodra er wijzigingen optreden omtrent zijn reële band of lastgevingsovereenkomst.

De onderneming beschikt over een termijn van 1 maand om de dienst te verwittigen in geval van overlijden of lichamelijke ongeschiktheid van de vervoersmanager.
Als de vervoersmanager of de onderneming de bovenstaande wijzigingen niet melden binnen de 15 dagen of binnen de maand, zal de dienst een proces-verbaal opstellen.

De dienst beschikt over een termijn van 15 dagen om zich te verzekeren dat ze de communicatie van de vervoersmanager / onderneming heeft ontvangen.

2. Aanvraag tot erkenning van opleidingsinstelling

U kan hieronder het aanvraagformulier terugvinden om erkend te worden als opleidingsinstelling ter voorbereiding het examen van vakbekwaamheid van ondernemer van vervoer van goederen over de weg. 

De VZW Instituut wegTransport & Logistiek België (afgekort: ITLB), Archimedesstraat 5, 1000 Brussel, ondernemingsnummer 0407.664.967, werd erkend als opleidingsinstelling voor een periode van 5 jaar met ingang van 1 september 2015."