Binnenlands treinverkeer

Wanneer u uw reis voorbereidt, weet u natuurlijk graag waar en wanneer uw trein vertrekt en hoe laat u op uw bestemming zal toekomen. Voor het binnenlands spoorvervoer kunt u hiervoor terecht bij de NMBS. NMBS Mobility is de Belgische naamloze vennootschap van publiek recht die de exploitatie en commercialisering verzekert van het nationale reizigersvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel.

Online, offline en mobiele informatie

Op de website van de NMBS kunt u via de reisplanner uw reis voorbereiden met realtime informatie. Wanneer er werken gepland zijn op uw traject, houdt de reisplanner hier rekening mee. Voor meer informatie over deze werken kunt u ook terecht op de website van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet.

In de stations vindt u eveneens brochures terug met de dienstregelingen, maar u kunt ze ook downloaden van de website. Daarnaast biedt de NMBS ook een waaier aan mobiele toepassingen aan, zoals applicaties voor iPhone, Android en Java.

Kortingstarieven

Op de website van de NMBS vindt u niet alleen terug hoeveel uw reis kost, maar u kunt uw biljet ook online aankopen. De NMBS biedt overigens een waaier van producten en formules aan: (speciale) biljetten, abonnementen, treinpassen, groepstarieven, …

Wanneer u pendelt met de trein bestaat bovendien de regeling van gratis woon-werkverkeer.

Extra treinen

Voor bepaalde evenementen of bij mooi weer legt de NMBS soms extra treinen in die geen deel uitmaken van de normale treindienst. Zij worden aangekondigd op de home page van de NMBS.