De haven van Antwerpen

De plezierboten die in de haven willen aanleggen en/of verblijven moeten zich verplicht naar de jachthaven Antwerpen Willemdok begeven. Kosten voor het verblijf in de haven zijn inbegrepen in de liggelden die worden betaald aan de jachthaven.

Plezierboten die de haven aanlopen en zich ondanks de verplichting niet begeven naar de jachthaven Antwerpen Willemdok, betalen een verblijfsrecht aan dagtarief.

De doorvaart door de haven is gratis. Voorwaarde is wel dat de doorvaart binnen 18 uur geschiedt en volgens de vastgelegde reiswegen (meer informatie vindt u op de website van de haven van Antwerpen). Hier geldt als voorwaarde dat het vaartuig correct moet worden in- en uitgemeld.

De vaartuigen moeten zich verplicht melden via marifoon bij het invaren en bij het verlaten van de haven. Vaartuigen van en naar Schelde-Rijnkanaal melden zich ter hoogte van de Noordlandbrug op VHF-kanaal 2. Zij die in- of uitvaren via het Albertkanaal melden zich op VHF-kanaal 20 (Straatsburgdok).

Voor de Royerssluis aanmelden op VHF-kanaal 22 en voor de Van Cauwelaert- en Boudewijnsluis op VHF-kanaal 71. Wie niet over marifoon beschikt, kan dag en nacht telefoneren naar +32 (0)3 229 72 63.

Alle pleziervaartuigen komende van de Schelde of met bestemming de Schelde moeten tijdens de openingsuren van de Kattendijksluis via deze sluis de haven binnenkomen of de haven verlaten. De sluis oproepen kan op VHF-kanaal 69.

 

Contact

Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen

+32(0)3 205 20 11

meer contactinfo:   https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/stadshaven/contact