Open data

Door zijn aansluiting bij de Open Data-aanpak heeft de FOD Mobiliteit en Vervoer ervoor gekozen om een hele reeks gegevens afkomstig van de verschillende diensten waaruit de FOD bestaat, voor iedereen ter beschikking te stellen.


Iedereen (burger, journalist, onderzoeker, ondernemer, ontwikkelaar, ...) zal op die manier toegang hebben tot bepaalde mobiliteitsgerelateerde gegevens.


Deze gegevens mogen gratis worden hergebruikt in de geest van de Europese richtlijn inzake het hergebruik van overheidsinformatie.


Hieronder vindt u een overzicht van de gegevens die momenteel beschikbaar zijn. Meer informatie over de inhoud en het gebruik van de onderstaande excel tabellen kunt u  HIER (XLSX, 69.25 KB) terugvinden.
 

Voor 2021, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype  Download (XLSX, 64.9 MB)
Statistieken van het aantal drone operatoren, het aantal aangevraagde declaraties en afgeleverde autorisaties in de categorie SPECIFIC”  Download (XLSX, 21.86 KB)

Voor 2020, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype

 Download (XLSX, 14.66 MB)
Jaarlijks wagenpark    Download (XLSX, 12.61 MB)
Geregistreerde voertuigen volgens NIS code en merk  Download (XLSX, 11.16 MB)
2019 : Het aantal ingeschreven voertuigen op het einde van het jaar in functie van provincie, het registratie type, brandstoftype en voertuigcategorie  Download (XLSX, 9.23 MB)
2005-2019 : Het aantal ingeschreven voertuigen per gemeente in functie van de voertuigcategorie.  Downloa (XLSX, 3.68 MB)
Voor 2019, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.  Download (XLSX, 14.49 MB)
Voor 2018, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.  Download (XLSX, 12.18 MB)
Voor 2017, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.  Download (XLSX, 11.2 MB)
Voor 2016, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.  Download (XLSX, 10.72 MB)

Voor 2015, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.

 

 Download (XLSX, 10.5 MB)

Voor 2014, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.  Download (XLSX, 10.07 MB)
Voor 2013, het aantal inschrijvingen per maand van nieuwe en gebruikte voertuigen in functie van het Gewest, de Provincie, het titularistype, het voertuigtype, de euronorm, de CO2 categorie, de toegelaten massa en het brandstoftype.  Download (XLSX, 8.53 MB)
2017 : Het aantal ingeschreven voertuigen per gemeente in functie van de voertuigcategorie.  Download (XLSX, 7.04 MB)
2017 : Het aantal ingeschreven voertuigen op het einde van het jaar in functie van provincie, het registratie type, brandstoftype en voertuigcategorie.  Download (XLSX, 6.6 MB)
Enquête woon-werkverkeer 2014 : Modale verdeling en genomen maatregelen per gewest  Download (XLSX, 11.98 KB)
Enquête woon-werkverkeer 2014 : Modale verdeling per gemeente (volgens werkplaats)  Download (XLSX, 92.19 KB)
Enquête woon-werkverkeer 2014 : Modale verdeling volgens activiteitensector  Download (XLSX, 58.44 KB)
Enquête woon-werkverkeer 2011 : Modale verdeling en genomen maatregelen per gewest  Download (XLSX, 12.13 KB)
Enquête woon-werkverkeer 2011 : Modale verdeling per gemeente (volgens werkplaats)  Download (XLSX, 98.93 KB)
Enquête woon-werkverkeer 2011 : Modale verdeling volgens activiteitensector  Download (XLSX, 54.46 KB)
Enquête woon-werkverkeer 2011 : Modale verdeling volgens woon- en werkplaats  Download (XLSX, 222.16 KB)