Campagne #Samenophetwater: pleziervaart in de kijker

In mei zetten we de pleziervaart in de kijker. Het doel: zoveel mogelijk mensen op het water krijgen. Neem deel aan één van de vele activiteiten en ontdek zelf wat je allemaal in België op het water kan beleven.

 

Voor fijne watersport hoef je het heus niet ver te gaan zoeken. Onze zee, rivieren en meren zijn een eindeloze en vaak verrassende bron van ontspanning, plezier en avontuur.

 

Deze campagne is een initiatief van de FOD Mobiliteit en Vervoer in samenwerking met Wind & Watersport Vlaanderen, Sport Vlaanderen en de Dienst Marien Milieu van FOD Volksgezondheid. 

 

Zoek en boek een van de talrijke initiaties! 

Wind en Watersport Vlaanderen, de watersportclubs en Sport Vlaanderen slaan de handen in mekaar om in heel Vlaanderen evenementen te organiseren, telkens gratis of aan een spotprijs. Altijd al eens willen surfen, zeilen, suppen of zeilwagenrijden, ga eens kijken op hun website en kies uit een waaier van mogelijkheden.

 

Ook personen met een handicap komen aan hun trekken. Een aantal clubs hebben een actieve werking voor G-sporters. Dit kan gaan van zeilwagenrijden tot windsurfen, suppen, surfen en zeilen.

 

Ook De Madammen van Radio 2 doen mee! 

De Madammen, dat is het populaire radioprogramma op Radio 2 gepresenteerd door Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters. Iedere dag tussen 10u en 12u bezorgen ze de luisteraars allerlei tips over gezondheid, huis en tuin, toerisme en deze maand dus ook over wind- en watersporten! 

 

  

  

 

Proper water begint bij jezelf! 

Dat zwerfvuil ook op het water een serieus probleem vormt, is ondertussen geen nieuws meer. Ontdek in de  video de weg die afval aflegt naar zee.

 

Op 20 mei vindt er in de Gentse binnenstad een sup-opruimactie plaats: vanop Stand-up paddle boards proberen we zoveel mogelijk afval uit het water op te vissen. Meer weten over SUPPEN? Bezoek dan zeker eens de website van Wind & Watersport Vlaanderen

 

De Madammen van Radio 2 doen alvast mee! Samen maken we de Leie – en zo ook de zee – weer wat properder. Meer tips over hoe je je afval kan beperken op www.dezeebegintbijjezelf.be.

 

Ontdek in deze video de weg die afval aflegt naar zee.