Vandaag is het World Maritime Day!

Het thema van dit jaar 2021 “Seafarers: at the core of shipping’s future” benadrukt de waardevolle bijdrage van miljoenen zeevarenden over de hele wereld. De COVID-19 pandemie heeft iedereen herinnerd aan het belang van zeevarenden, die tijdens de crisis doorwerkten en de levering van levensnoodzakelijke goederen verzekerden.

 

DG Scheepvaart wil zijn engagement om zeevarenden als ‘key workers’ aan te stellen nogmaals bevestigen. Om dit engagement kracht bij te zetten, hebben wij ons nationaal vaccinatieprogramma uitgebreid tot de inenting van buitenlandse zeevarenden die met een schip de Belgische havens aandoen. België heeft als vlaggenstaat en als havenstaat ook belangrijke stappen ondernomen om de bemanningswissels  te vergemakkelijken en zeevarenden toegang te bieden tot medische zorg. We staan zeevarenden ook toe om te reizen, door te reizen, zich bij een schip te voegen of naar huis terug te keren in overeenstemming met de aanbevelingen van de Internationale Maritieme Organisatie en de Europese Commissie.

 

In teken van de World Maritime Day houdt de IMO vandaag een webinar die je live kan volgen via YouTube vanaf 12u00 BST. Tijdens deze webinar geven zeevarenden en kapiteins een inkijk in hun essentiële functie voor de scheepvaart wereldwijd en delen ze hun visie op de toekomst. Volg HIER de webinar.