Peter Claeyssens wordt nieuwe DG Scheepvaart

Vanaf 1 september wordt Peter Claeyssens de nieuwe Directeur-Generaal van het DG Scheepvaart. Hij volgt Eugeen Van Craeyvelt op die eind 2020 op pensioen ging.

 

Peter Claeyssens startte reeds in 1997 bij de FOD Mobiliteit en Vervoer als scheepsbouwkundig ingenieur en werkte de voorbije jaren o.a. als DG a.i. DG Scheepvaart a.i., Directeur a.i. voor de Stafdienst Budget, Beheerscontrole & Logistiek en als hoofd van de dienst Strategie en Ondersteuning.

 

Peter Claeyssens: “Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe verantwoordelijkheid op te nemen. Het DG Scheepvaart is een sterk en gemotiveerd team. We dragen overleg en klantgerichtheid hoog in het vaandel en we zullen met onze partners samenwerken voor een duurzame scheepvaart en een veilige Noordzee.”

 

Emmanuelle Vandamme, Voorzitster: “Ik heet Peter welkom in het team van het directiecomité. Met Peter halen we iemand met ervaring uit eigen rangen aan boord en ik wens hem veel succes met zijn mandaat. Ik wil ook Bart Heylbroeck, die als DG a.i. na het vertrek van Eugeen Van Craeyvelt de continuïteit verzekerde, bedanken voor de fijne samenwerking. Zijn bijdrage en betrokkenheid zijn opmerkelijk geweest gedurende deze paar maanden. Het hele directiecomité dankt hem hartelijk en wenst hem veel succes in zijn vorige functie.”

 

Vincent Van Quickenborne, vice-eersteminister en minister van Noordzee: “Ik wens Peter Claeyssens heel veel succes en ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking. Hij kent het huis vrij goed. Er zit heel veel talent bij DG Scheepvaart en daar gaan wij de komende jaren samen mee aan de slag om de blauwe scheepvaart verder te versterken. Er liggen nog heel wat uitdagingen op ons te wachten. Niet enkel in onze drukbevaren Noordzee, maar zeker op het internationaal toneel waar we leidende rol zullen blijven opnemen. Ten slotte wens ik ook nog Bart Heylbroeck te bedanken voor zijn professionaliteit en grote hulp als DG a.i. tijdens een moeilijke coronaperiode.”