Smart Mobility Belgium | Mobiliteit verbeteren door digitalisering

De minister van Mobiliteit, François Bellot en de minister van Digitale Agenda alexander De Croo willen door digitale innovatie de mobiliteit in België verbeteren. Ze investeren 4 miljoen euro in projecten die via digitalisering en open-data een significante impact hebben op de Belgische mobiliteit. Via deze weg willen de ministers inter- en multimodaliteit in België ondersteunen en het open-data beleid verder uitbouwen op een toekomstgerichte manier.

 

 “Een slimmere mobiliteit is een betere mobiliteit, zegt Mijnheer Alexander De Croo. Innovatie en open data zijn twee krachtige wapens om ons land letterlijk weer in beweging te krijgen.”

 

 Mijnheer François Bellot: “We willen een boost geven aan inovatieve projecten die onze dagelijkse mobiliteit verbeteren. Digitale toepassingen kunnen een betere integratie van transportnetwerken stimuleren en bijdragen tot een mental en modal shift.”

 

 Bouw jij mee aan de digitale toekomst voor mobiliteit in België? Schrijf jouw project in via www.smartmobilitybelgium.be voor 9 juli 2018, 10u.

 

 Video op YouTube: https://youtu.be/rm2s4CqeXyI