Ook de FOD Mobiliteit en Vervoer neemt deel aan de Drone Days

De Drone Days 2018 – de Europese beurs voor alles wat met drones te maken heeft – gaat dit jaar door op 9,10 en 11 maart in Brussels Expo. De beurs is een ontmoetingsplaats waar zowel professionele piloten als drone liefhebbers de kans hebben om met 40 verschillende exposanten kennis te maken.


Het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV) van de FOD Mobiliteit zal ook met een eigen stand aanwezig zijn en geeft op vrijdag 9 maart om 10.30u een stand van zaken over de wetgeving en het gebruik van drones in ons land.

 

Bezoekers kunnen tijdens dit weekend ook deelnemen aan allerlei vluchtdemonstraties door professionals en vluchten in First Person View (FPV). 


Enkele dagen voor de Drone Days lanceerden de FOD Mobiliteit en Belgocontrol al de website www.droneguide.be , waar zowel professionele als amateurpiloten alle nodige informatie vinden over het gebruik van een drone, net als een interactieve overzichtskaart waarop aangegeven staat in welke zones dronevluchten verboden zijn. 


Ons land telt momenteel zo’n 200 professionele dronepiloten met een licentie voor Klasse 1 vluchten. Vorig jaar werden er 3.222 vluchten genotificeerd bij de FOD Mobiliteit. 


Meer info over drones vind je op onze website