16 jongeren doen eerste werkervaring op bij FOD Mobiliteit en Vervoer

In 2018 gaan 16 jongeren gedurende een jaar met een startbaanovereenkomst aan de slag bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. De FOD Mobiliteit en Vervoer geeft hen de kans om een eerste werkervaring op te doen, maar wil zo ook haar naamsbekendheid bij deze doelgroep vergroten om de vele toekomstige, vaak technische, vacatures in te vullen.

 

Lotte Lens, verantwoordelijke rekrutering en selectie: “Pasafgestudeerden kunnen bij ons gedurende een jaar ervaring opbouwen. Ze komen terecht in functies die aansluiten op hun profiel en diploma. We hebben startbaanovereenkomsten voor jongeren met een hoger diploma, master of bachelor, en ook voor jongeren met een diploma hoger secundair onderwijs en zonder diploma. We willen iedereen een kans geven, want de eerste werkervaring is vaak bepalend voor de rest van iemands carrière. Deze startbanen zijn een mooie start van het CV van deze jongeren.”

 

“In één maand tijd hebben we alle stappen van het aanwervingsproces via een startbaanovereenkomst afgehandeld: het opstellen van de functiebeschrijvingen, screening van de cv’s, afnemen van de interviews tot aanwerving. Een uitzonderlijke en leerrijke periode.”, Sylvia Ardizzone, selectieverantwoordelijke.

 

Laurence Wauters, selectieverantwoordelijke: “Vooral de grote motivatie van deze jongeren om in de professionele wereld te stappen is me bijgebleven van de selectie-interviews. Hun goesting om te leren en zich te ontwikkelen is overduidelijk. Ik kijk uit naar de wisselwerking tussen deze jongeren en onze ervaren medewerkers. Het zal voor iedereen een verrijkende periode worden.”

 

Mei-Ling Wu

“Ik heb een bachelor in communicatie en een master in personeelsbeleid gehaald. Ik werk nu als communicatieverantwoordelijke bij de dienst Personeel & Organisatie. De perfecte aanvulling op mijn studies! Ik krijg het vertrouwen en de steun van de hiërarchie om deze functie op een autonome manier in te vullen. Mijn collega’s betrekken me bij veel van hun projecten. Hierdoor krijg ik de kans om veel mensen binnen en buiten de FOD te leren kennen.”

 

Romain Campagna

“Ik zocht een job in de administratie. Ik volg immers nog avondlessen in grafisch design en dit valt gemakkelijker te combineren met een klassieke '9 to 5' job. Ik heb al verschillende stages gelopen maar dit is mijn eerste echte werkervaring. Bij DG Luchtvaart sta ik in voor het klassement en de archivering, zowel papier als digitaal. Tijdens mijn eerste week was er een teamlunch gepland zodat ik snel heel wat collega's heb leren kennen. Ik droom ervan om na mijn studies aan de slag te gaan als freelance grafisch ontwerper. Ik besef dat dat geen gemakkelijke weg is, maar de combinatie met een administratieve job kan me de nodige financiële zekerheid geven om door te zetten.”

 

Lisa Beirens

“Ik ben vertaler Engels - Italiaans. Ik werk vandaag bij DG Scheepvaart. Mijn eerste taak is de revisie van Engelse teksten. Ik leer de wereld van de scheepvaart kennen en hoop in de toekomst mijn taken en opdracht hier te kunnen uitbreiden. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om ervaring op te doen. Als schoolverlater heb ik nog maar weinig ervaring en dit is vaak een vereiste om werk te vinden. Hier bij de FOD Mobiliteit en Vervoer word ik goed opgevangen en krijg ik de kans om bij te leren.”

 

Caroline Avaux

“Na mijn studies in Oosterse taal- en letterkunde heb ik een stage gedaan bij het Europees Parlement. Nu werk ik bij het DG Duurzame Mobiliteit en Spoorbeleid. Ik geef administratieve ondersteuning aan mijn collega's. Daarnaast zorg ik voor het beheer van de Sharepoint sites van de dienst. Spoorbeleid is helemaal nieuw voor mij. Ik werk me stap voor stap in en zal in de toekomst mijn collega's helpen met het dossier van de spoorcorridors voor goederenvervoer. Mijn collega's zijn vriendelijk en open. Ik kan ben hen terecht met al mijn vragen.”