Shift2Rail projectoproep 2015: 170 miljoen euro Europese subsidie voor innovatieve spoorprojecten!

De Joint Undertaking Shift2Rail, de publiek-private samenwerking tussen de Europese spoorsector en de Europese Commissie, heeft op 18 december 2015 een nieuwe oproep tot voorstellen gelanceerd in het kader van het H2020-programma.

 

Het programma richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en meer milieuvriendelijke spoorwegproducten. Deze moeten het spoorvervoer aantrekkelijker maken voor passagiers en goederen door de capaciteit te vergroten, de betrouwbaarheid en kwaliteit te verhogen, de kosten te reduceren en grensoverschrijdend transport te faciliteren. 


De totaal geschatte waarde van deze oproep voor projecten bedraagt 170 miljoen euro!    

 
Op 20 januari 2016 organiseert de Joint Undertaking Shift2Rail in Brussel een infodag voor de niet JU Leden, op 26 januari voor de JU leden. Inschrijving is verplicht en kan via Shift2rail.


 De kandidatuurdossiers moeten uiterlijk tegen 17 maart 2016 worden ingediend.


 Meer informatie vindt u op de website van Shift2rail en H2020 .


De primaire contactpunten voor deze oproep zijn de Nationale Contactpunten voor Innovatie in het kader van H2020, namelijk de heer Nico Deblauwe (nico.deblauwe@vlaio.be) voor Vlaanderen, mevrouw Elena Angiolini  (ean@impulse.brussels) voor Brussel en de heer Pierre Fiasse (pierre.fiasse@ncpwallonie.be) voor Wallonië


Elke vraag in verband met de Europese subsidies kan naar het onderstaande mailadres worden gestuurd: eufunding@mobilit.fgov.be