Scheepvaart

#samenophetwater: ontdek in mei de pleziervaart

Het is mooi weer en de zon schijnt. Wat is er dan leuker dan een dagje op het water? Het aanbod is gigantisch: van rustig genieten op een jacht of motorbootje, over actievere tochtjes in een kajak of op een SUP, tot sportieve uitdagingen zoals kitesurfen en wakeboarden. De pleziervaart is voor iedereen! 

In 2024 staat de maand mei voor de derde keer in het teken van de pleziervaart en de watersport. In heel België zullen er initiaties georganiseerd worden. Het ideale moment om je eerste stappen in de pleziervaart te zetten. 

 

Activiteiten bij jou in de buurt 

Of je nu in Oostende, Maaseik of daar ergens tussenin woont, er zijn sowieso verschillende mogelijkheden bij jou in de buurt. In de maand mei zullen verschillende clubs en organisaties activiteiten organiseren, gratis of aan sterk gereduceerd tarief. Mogen ze jou ook verwelkomen? 

Activiteiten en initiaties:

Federaties die meerdere activiteiten organiseren:

#GirlsCan: meer vrouwen in de watersport

Slechts 29% van de watersporters zijn vrouwen. Dat vindt Wind- en Watersport Vlaanderen te weinig! Daarom lanceerde het een campagne om meer meisjes en vrouwen te laten watersporten. Speciaal voor hen organiseren clubs in heel Vlaanderen kennismakingsactiviteiten. Surf voor de volledige lijst naar hun website.

De lijst met activiteiten wordt steeds aangevuld. Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van #samenophetwater.

 

Laat je inspireren door Ann&Daan...

Ann&Daan van Radio2 ontdekken in 2023 de watersport en pleziervaart. Ann ging als eerste op ontdekkingstocht aan zee en bezocht in Knokke Surfers Paradise, waar ze kennismaakte met surfen, suppen en meer. Ze leerde in Heist bij Anemos Beach Club dan weer alles over catamaranzeilen en wingfoilen. Ook Daan ging het water op, bijvoorbeeld op de Leie in een motorboot. Laat je inspireren door hun avonturen en ontdek zelf de veelzijdigheid van de pleziervaart! 

... of door de Madammen van Radio2

In 2022, tijdens de eerste editie van #samenophetwater gingen ook de Madammen van Radio2 het water op. Anja Daems ging niet alleen varen met een woonboot, ze bracht ook een bezoekje aan zeescout Simon. Ook Cathérine Vandoorne was enthousiast over het varen: “Dit is echt mijn favoriete watersport, ik ben helemaal mee met het concept.”. Zij maakte het water afvalvrij vanop een boot. Reporter Margaux mocht dan weer gaan zeilen op de boot met de naam “Imke Courtois”

 

Partner worden? 

Clubs, vaarscholen en andere organisaties kunnen gratis partner worden van #samenophetwater. Ben je verantwoordelijke van een club of een andere organisatie uit de pleziervaart en wil je in mei initiaties organiseren? Of wil je deze actie op een andere manier ondersteunen? Contacteer ons dan via promotion.yachting@mobilit.fgov.be voor meer informatie!