Scheepvaart

#samenophetwater: ontdek in mei de pleziervaart

Het is mooi weer en de zon schijnt. Wat is er dan leuker dan een dagje op het water? Het aanbod is gigantisch: van rustig genieten op een jacht of motorbootje, over actievere tochtjes in een kajak of op een SUP, tot sportieve uitdagingen zoals kitesurfen en wakeboarden. De pleziervaart is voor iedereen! 

In 2023 staat de maand mei voor de tweede keer in het teken van de pleziervaart en de watersport. In heel België zullen er initiaties georganiseerd worden. Het ideale moment om je eerste stappen in de pleziervaart te zetten. 

 

Activiteiten bij jou in de buurt 

Of je nu in Oostende, Maaseik of daar ergens tussenin woont, er zijn sowieso verschillende mogelijkheden bij jou in de buurt. In de maand mei zullen verschillende clubs en organisaties activiteiten organiseren, gratis of voor een spotprijs. Mogen ze jou ook verwelkomen?

Snuister alvast eens door het aanbod van onze partners:

Federaties

Vaarscholen en clubs

Verhuurbedrijven

#GirlsCan

Slechts 29% van de watersporters zijn vrouwen. Dat is te weinig! Daarom zet Wind & Watersport Vlaanderen extra in op deze doelgroep. Onder de noemer #GirlsCan organiseren clubs over heel Vlaanderen activiteiten om meisjes en vrouwen te laten kennismaken met de wind- en watersport. Alle initiatieven vind je op de website van Wind & Watersport Vlaanderen.

Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van #samenophetwater.

Laat je inspireren door Ann&Daan

Ann&Daan van Radio2 ontdekken in mei de watersport en pleziervaart. Ann ging als eerste op ontdekkingstocht aan zee en bezocht in Knokke Surfers Paradise, waar ze kennismaakte met surfen, suppen en meer. Ze leerde in Heist bij Anemos Beach Club dan weer alles over catamaranzeilen en wingfoilen. Samen met Daan zal ze de komende weken andere locaties verkennen. Laat je inspireren door hun avonturen en ontdek zelf de veelzijdigheid van de pleziervaart! #samenophetwater

In 2022 gaven de Madammen van Radio2 het goede voorbeeld! 

Tijdens de eerste editie van #samenophetwater gingen ook de Madammen van Radio2 het water op. Anja Daems ging niet alleen varen met een woonboot, ze bracht ook een bezoekje aan zeescout Simon. Ook Cathérine Vandoorne was enthousiast over het varen: “Dit is echt mijn favoriete watersport, ik ben helemaal mee met het concept.”. Zij maakte het water afvalvrij vanop een boot. Reporter Margaux mocht dan weer gaan zeilen op de boot met de naam “Imke Courtois”