Scheepvaart

#samenophetwater: ontdek in mei de pleziervaart

Het is mooi weer en de zon schijnt. Wat is er dan leuker dan een dagje op het water? Het aanbod is gigantisch: van rustig genieten op een jacht of motorbootje, over actievere tochtjes in een kajak of op een SUP, tot sportieve uitdagingen zoals kitesurfen en wakeboarden. De pleziervaart is voor iedereen! 

In 2023 staat de maand mei voor de tweede keer in het teken van de pleziervaart en de watersport. In heel België zullen er initiaties georganiseerd worden. Het ideale moment om je eerste stappen in de pleziervaart te zetten. 

 

Activiteiten bij jou in de buurt 

Of je nu in Oostende, Maaseik of daar ergens tussenin woont, er zijn sowieso verschillende mogelijkheden bij jou in de buurt. In de maand mei zullen verschillende clubs en organisaties activiteiten organiseren, gratis of voor een spotprijs. Mogen ze jou ook verwelkomen?

Binnenkort meer info! Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van deze actie.

Partner worden? 

Clubs, vaarscholen en andere organisaties kunnen gratis partner worden van #samenophetwater. Ben je verantwoordelijke van een club of een andere organisatie uit de pleziervaart en wil je in mei initiaties organiseren? Of wil je deze actie op een andere manier ondersteunen? Contacteer ons dan via promotion.yachting@mobilit.fgov.be voor meer informatie! 

 

In 2022 gaven de Madammen van Radio 2 alvast het goede voorbeeld! 

Tijdens de eerste editie van #samenophetwater gingen ook de Madammen van Radio 2 het water op. Anja Daems ging niet alleen varen met een woonboot, ze bracht ook een bezoekje aan zeescout Simon. Ook Cathérine Vandoorne was enthousiast over het varen: “Dit is echt mijn favoriete watersport, ik ben helemaal mee met het concept.”. Zij maakte het water afvalvrij vanop een boot. Reporter Margaux mocht dan weer gaan zeilen op de boot met de naam “Imke Courtois”