Weg

BelDrive |Vermijd een verplaatsing naar de gemeente: vraag uw rijbewijs online aan

Vanaf maandag 17 oktober 2022 kunnen burgers hun aanvraag voor een voorlopig rijbewijs model 18 maanden online indienen via de applicatie BelDrive. Dankzij deze applicatie moeten burgers zich slechts één keer naar de gemeente moeten begeven om hun rijbewijs af te halen.  

De FOD Mobiliteit en Vervoer digitaliseert verder

Vanaf maandag 17 oktober 2022 kunnen burgers hun aanvraag voor een voorlopig rijbewijs model 18 maanden online indienen via de applicatie BelDrive.

De federale overheid is voortdurend in beweging.  Na de Coronacrisis was het duidelijk dat de aanvraag van een rijbewijs diende aangepast te worden aan de nieuwe communicatiemogelijkheden en tegelijk zou beantwoorden aan ons milieu-engagement. Wie online een aanvraag doet, hoeft nog maar één keer naar de gemeente te komen om het voorlopig rijbewijs af te halen, en - in een latere fase - ook het definitief rijbewijs.

In de komende jaren zullen alle rijbewijsaanvragen in de applicatie worden opgenomen zodat alle burgers er gebruik van kunnen maken.

Hoe werkt BelDrive ?

Burgers kunnen de applicatie gebruiken via onze website,  door met hun smartphone de QR-code op de affiches in de examencentra en de rijscholen te scannen. Het voorlopig rijbewijs dient persoonlijk in de gemeente worden afgehaald om er zeker van te zijn dat het document bij de juiste persoon terechtkomt. Daarvoor is een visuele controle noodzakelijk.