Weg

ALL FOR ZERO | Samen naar veiligere wegen

Op dinsdag 30 januari vindt in aanwezigheid van de betrokken ministers een interfederale conferentie over verkeersveiligheid plaats. Dat is een gelegenheid voor de verschillende partners om de balans op te maken van de ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid en van de maatregelen die in 2021 genomen zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens de conferentie worden ook de lokale projecten voorgesteld die in 2023 gerealiseerd zijn.

Het actieplan "All For Zero" werd gelanceerd ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de Staten-Generaal voor de Verkeersveiligheid. Het maakt deel uit van een visie op verkeersveiligheid die wordt gedeeld door de federale en regionale ministers die verantwoordelijk zijn voor verkeersveiligheid. Het is een gemeenschappelijke verbintenis om de onveiligheid op de weg beter te bestrijden. Dit alles door middel van concrete oplossingen.

De eerste lokale projecten werden uitgevoerd in 2022 en 2023. Verenigingen, buurtcomités en gewone burgers reageerden op de oproep en de afgelopen twee jaar werden maar liefst 32 projecten ondersteund. "All For Zero" werpt nu zijn vruchten af voor veiligere wegen voor iedereen.
 

Samenwerken om de verkeersveiligheid te verbeteren

De verkeersveiligheid verbetert, maar we moeten onze inspanningen samen voortzetten. Daarom lanceren we dit jaar opnieuw een oproep voor projecten. Het idee is om oplossingen voor verkeersveiligheid te vinden die inspelen op de realiteit van een bepaalde wijk, stad of ...

Deze projecten kunnen overal in het land en op verschillende niveaus worden uitgevoerd. Het gaat erom samen te werken om het doel van nul verkeersdoden te bereiken. Hebt u een idee om de verkeersveiligheid in uw straat, buurt of gemeente te verbeteren? Stuur ons uw kandidatuur!

U vindt alle documenten die u nodig hebt op All For Zero | Lokale projecten (all-for-zero.be).