• Weg
  • Duurzame mobiliteit

ALL FOR ZERO, samen naar veiliger wegen

oproep voor burgerprojecten rond meer verkeersveiligheidOp maandag 21 november heeft in aanwezigheid van de betrokken ministers een interfederale bijeenkomst over verkeersveiligheid plaatsgevonden. Het was een gelegenheid voor de verschillende partners om een jaar na de Staten-Generaal voor de Verkeersveiligheid de balans op te maken van de resultaten en enkele lokale projecten die in 2022 zijn uitgevoerd voor te stellen.

Het actieplan "All For Zero" werd gelanceerd ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de Staten-Generaal voor de verkeersveiligheid. Het maakt deel uit van een visie op verkeersveiligheid die wordt gedeeld door de federale en regionale ministers die verantwoordelijk zijn voor verkeersveiligheid. Een gemeenschappelijke verbintenis om de onveiligheid op de weg beter te bestrijden. Dit alles door middel van concrete oplossingen.

Een eerste projectoproep "All For Zero" werd gelanceerd in februari 2022 en was een groot succes! Verenigingen, buurtcomités en gewone burgers gaven gehoor aan de oproep en in 2022 werden niet minder dan 16 projecten gesteund. "All For Zero" werpt nu zijn vruchten af voor veiliger wegen voor iedereen.

Laten we samen de verkeersveiligheid blijven verbeteren

Wegens het succes van de eerste editie lanceren we vandaag een nieuwe oproep voor projecten die in 2023 zullen worden uitgevoerd. Het idee: verkeersveiligheidsoplossingen die een antwoord bieden op de realiteit van een wijk, een gemeente of een stad kunnen overal op het grondgebied en op verschillende niveaus worden toegepast. Het streven naar nul verkeersdoden is teamwerk. Hebt u een idee om de verkeersveiligheid in uw straat, buurt of stad te verbeteren? Stuur ons uw kandidatuur!

Georges Gilkinet, federaal minister van Mobiliteit"Mobiliteit is een vrijheid waarvan we alleen kunnen genieten als we veilig zijn en ons veilig voelen tijdens onze verplaatsingen, welk vervoermiddel we ook gebruiken. De "All For Zero"-acties voor verkeersveiligheid zijn de beste manier om samen te werken aan veiliger wegen voor onze kinderen, voor onze ouders, ... voor onze geliefden. We zijn allemaal betrokken en we moeten er allemaal aan meewerken. Daarom lanceer ik vandaag een nieuwe oproep voor projecten. Hiermee helpen we lokale groepen die aan dit belangrijke onderwerp willen bijdragen. Samen maken we onze mobiliteit veiliger en maken we er een echte vrijheid van!”

Oproep tot projectvoorstellen All-for-Zero FAQ