Overdracht van een EASA-lidstaat naar België

Je bent in het bezit van één of meerdere door een andere EASA-lidstaat afgegeven vlieglicentie(s) en een medisch certificaat en u wilt deze beide overmaken naar België.

 

In dit geval moet u het aanvraagformulier invullen dat u hier terugvindt. Vul alle benodigde stappen in en volg de vermelde instructies.

 

Zodra uw aanvraag is ontvangen en geaccepteerd (geen ontbrekende informatie of documenten), coördineert de Belgische Burgerluchtvaartautoriteit (DGLV) de overdracht met de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk zijn voor uw huidige vergunning(en) en medisch certificaat. Zodra het DGLV alle vereiste documenten heeft ontvangen, wordt/worden de nieuwe licentie(s) en het medisch certificaat afgegeven. Daarna ontvangt u een e-mail met een link om de licentie-uitgavekosten te betalen.

 

Wanneer de benodigde kosten zijn betaald, wordt u uitgenodigd om de oude licentie(s) en medische verklaring in te ruilen voor de nieuwe licentie(s) en het nieuwe medisch certificaat. Deze uitwisseling vindt plaats op het hoofdkantoor van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer (directoraat Licenties) tijdens de gebruikelijke werkuren (8:00-15:00). Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Pas na ontvangst van uw oude vlieglicentie(s) en medisch certificaat ontvangt u de nieuwe documenten.

 

Belangrijke observatie

Na indiening van uw aanvraag wordt een bevestigingsmail verzonden naar het e-mailadres dat u in het aanvraagformulier hebt ingevoerd en niet naar het e-mailadres dat is gebruikt om de aanvraag in te dienen (tenzij ze hetzelfde zijn). De e-mail bevat een TICKETNUMMER dat tijdens het hele proces moet worden gebruikt. De eenvoudigste manier om dit te garanderen is door altijd te antwoorden via de e-mails die u van ons hebt ontvangen.