Hoe werken wij?

Wat doen wij?

 

Wanneer uw aanvraag het DGLV bereikt, wordt deze op basis van het dossier onderworpen aan een beoordeling door een vergunningsbeambte. We sturen geen ontvangstbevestiging, maar maak u geen zorgen, uw aanvraag wordt verwerkt op basis van de datum van aanvraag. Zodra uw dossier wordt behandeld, ontvangt u per e-mail een betalingsuitnodiging. Na ontvangst van de betaling en (een positieve) beoordeling van uw aanvraag (en na ontvangst van de betaling), wordt uw vergunning behandeld, gecontroleerd op kwaliteit, ondertekend en verstuurd. Wij informeren u per e-mail wanneer de licentie klaar is om te worden verzonden. Vanaf dan moet u rekening houden met 24 uur + de verzendtijd van de post, afhankelijk van uw contactadres.

 

Om uw aanvraag makkelijker te behandelen (lees: sneller te behandelen) vragen wij u om zorgvuldig te controleren:

  • Dat uw identiteitsgegevens actueel zijn in het nationaal register.
  • Dat uw contactadres (indien verschillend van uw domicilie) duidelijk op het formulier staat vermeld.
  • Zorg ervoor dat uw e-mailadres up-to-date is. Dit is vooral belangrijk voor de uitnodiging tot betaling die u per e-mail ontvangt. Zonder dat wordt uw dossier vertraagd.
  • Dat uw aanvraag volledig is en alle benodigde documenten bevat.

 

Behandelingstijd

 

We proberen alle aanvragen binnen 20 werkdagen volgend op de ontvangst van alle vereiste informatie, alle nodige documentatie en de betaling daarbij inbegrepen, te behandelen. Bepaalde aanvragen kunnen echter langer duren.

Let wel dat we momenteel een ongewoon groot aantal aanvragen ontvangen en dat we de vergunningen dus niet binnen de termijn van 20 werkdagen kunnen behandelen. We behandelen de aanvragen zo snel mogelijk en stellen uw geduld op prijs.