Lotte, technisch deskundige luchtwaardigheid

Changed
25/07/2023

Lotte, Technisch deskundige luchtwaardigheidSinds 2017 werk ik bij de FOD Mobiliteit en Vervoer als technisch deskundige luchtwaardigheid. De eerste 3 jaar was ik trainee en leerden mijn collega’s mij de kneepjes van het vak. Ondertussen mag ik zelfstandig controleren of vliegtuigen en helikopters zich in luchtwaardige staat bevinden en hen daar een certificaat van bezorgen. Een grote verantwoordelijkheid, want zonder dat certificaat mogen ze niet vliegen! Sinds kort moedigen we de bedrijven ook meer en meer aan om zelf de vliegtuigen te controleren. Ik auditeer deze bedrijven om te controleren of ze dat op de juiste manier doen en of ze de juiste inspectierapporten gebruiken. Daardoor is mijn job nog veelzijdiger geworden! 

Wat is er zo leuk aan jouw job? 

Het fijne aan mijn job is de afwisseling! Administratief werk kan ik zowel thuis als op kantoor in Brussel doen, voor de inspecties en de audits werk ik op het terrein. Ik vind de audits van de bedrijven heel leuk om te doen, omdat ik de bedrijven van binnen en van buiten leer kennen. Een audit voer je ook altijd met minstens twee uit, waardoor ik ook regelmatig kan samenwerken met mijn toffe collega’s. 

Daarnaast krijg ik ook de kans om mij verder te ontwikkelen. Als er iets nieuws op de markt komt of de wetgeving verandert, leer ik telkens iets bij. Daardoor blijft mijn job uitdagend. Ook werd het leerplatform onlangs vernieuwd en worden we aangemoedigd om tijdens de werkuren opleidingen te volgen. Mogelijkheden genoeg dus om mezelf te ontplooien! 

Waarom werk je graag voor de FOD Mobiliteit en Vervoer? 

De voordelen aan werken voor de FOD Mobiliteit en Vervoer? De FOD Mobiliteit zet heel hard in op welzijn. Er worden verschillende initiatieven georganiseerd, zoals de Week van het Welzijn en teambuildings. Ik heb ook echt top leidinggevenden die oprecht bezorgd zijn om hun medewerkers. Ze vragen regelmatig hoe het gaat en tijdens de coronapandemie organiseerden ze informele babbels zodat de collega’s niet zouden vereenzamen. 

Ten slotte heb ik veel flexibiliteit dankzij de glijdende uren en de mogelijkheid tot telewerk. Werk en privé combineren wordt daardoor een stuk makkelijker! 

Wat wil je zeggen aan mensen die twijfelen om te solliciteren? 

Dat ik ook getwijfeld heb, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Je denkt misschien dat je weinig kan bijleren bij de FOD Mobiliteit, maar je kan zeker jezelf ontplooien bij ons. Je krijgt trouwens ook de kans om door te groeien of om van functie te veranderen als je een nieuwe uitdaging zoekt. De leidinggevenden willen er echt voor zorgen dat je in een functie terechtkomt waar je graag bent. Ik denk dat het echt uniek is dat ze zo hard hun best doen om ervoor te zorgen dat je je goed voelt bij ons!